Mountainbikend Nederland heeft zich van zijn goede kant laten zien in de Costa Blanca Bike Race. Hans Becking, Anna van der Breggen, Tim Smeenge en Marc de Maar vielen bij de opening van het Europese marathoncircuit in de prijzen.

Becking (CST-Sandd) reed samen met de Belg Didier Bats een ijzersterke vierdaagse. ‘Team Bar-ends’ klom door een sterke derde etappe naar de tweede plek in het klassement en kon mede omdat de eerste plek van Jan Skarnitzl en Sergio Mantecon niet meer haalbaar was in de vierde en laatste etappe ‘op safe’ consolideren. “Het ging erg goed”, sprak Becking tevreden.

Bij de vrouwen had Olympisch kampioene Van der Breggen een soepel debuut op de mountainbike. Aan de zijde van de Francaise Margot Moschetti waren ze oppermachtig in het kleine vrouwenveld. Het gelegenheidsduo finishte met meer dan een half uur voorsprong op de eerste Spaanse achtervolgers.

Tim Smeenge deed mee aan de ‘halve’ meerdaagse (solo) en deed dat zeer verdienstelijk. De coureur van het nieuwe team Grinta-Bestrating.nl won de eerste rit en finishte in de tweede etappe in het wiel van zijn kopman De Maar. Die verloor de zaterdag teveel tijd, maar zette dat zondag recht met de etappezege.

Voor David Nordemann liep de Costa Blanca Bike Race uit op een teleurstelling. De jonge coureur van CST-Sandd, die samen reed met de Deen Fini Carstensen,  maakte indruk in de tijdrit (tweede), maar kon in de laatste etappe niet meer starten vanwege ziekte.

[su_button url=”http://costablancabikerace.net/clasificaciones/” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Costa Blanca Bike Race[/su_button]