Een bijzonder knappe uitslag van de jonge David Nordemann en zijn Deense partner Sebastian Fini Carstensen vandaag in tweede etappe van van de Costa Blanca Bike Race (UCI.S2). Het duo van CST-Sandd werd in de 21 kilometer lange tijdrit derde.

De ervaren Hans Becking, teamgenoot van Nordemann, deed het nog een trapje beter in de rit met een gruwelijke beklimming aan het slot (percentages tot 45%). Hij werd samen met de Belg Didier Bats tweede. Het verschil tussen de twee duo’s van het team van Bart Brentjens: slechts één seconde (32.04 om 32.05). De rit werd gewonnen door klassementsleiders Jan Skarnitzl en Sergio Mantecon, die een half minuutje eerder binnenkwamen.

Bij de vrouwen lijkt Anna van der Breggen in haar eerste mountainbikerace onbedreigd op de zege af te stevenen. Samen met haar Franse partner Margot Mosschetti won ze met meer dan drie minuten voorsprong de etappe. Gisteren was het tweetal ook al oppermachtig in de openingsrit.

[su_button url=”http://costablancabikerace.net/clasificaciones/” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Costa Blanca Bike Race[/su_button]