Naast de Nederlandse SforZ MTB Marathoncup zijn er dit jaar ook twee buitenlandse wedstrijdseries waar je als fanatiek marathonbiker aan deel kan nemen. In Duitsland is er de Sebamed MTB Series, in België de nieuwe BAMS.

De Sebamed MTB Series bestaat uit acht wedstrijden in de Duitse Eiffel, van mei tot en met september. Deelname kost tien euro. Het klassement wordt bepaald aan de hand van een puntentelling via een top vijftig-klassering, met een verdeelsleutel voor de gereden afstand. Onder andere de Schinderhannes MTB Marathon en de Vulkanbike maken onderdeel uit van de serie. “Zowel pure wedstrijdrijders als hobbyisten en zelfs zij voor wie een marathon rijden nog een ware veroveringstocht is, zullen hierin iets van hun gading vinden. De Sebamed MTB series is er voor elke MTB marathon liefhebber”, zegt de Nederlandse Eline Linssen, die onderdeel uitmaakt van de organisatie.

Kalender Sebamed MTB Series

Meer info Sebamed MTB Series

De BAMS, de Belgian Ardennes Marathons Series, bestaat volgens de organisatie uit de zeven mooiste marathons van België. Details over de puntentelling en de inschrijving zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er gescoord kan worden naar gelang de verschillende afstand, onderverdeeld in vier categorieën: Medium (afstand van 65 tot 75 kilometer), Large (75 tot 100 kilometer), X-Large (100 tot 150 kilometer) en XX-Large (150 kilometer en meer).

Kalender BAMS

  • 17 april: La Hallonienne (70 km)
  • 7 mei: Amblève Legend Marathon (80 km)
  • 25 mei: Cimes de Waimes (65 – 85 km)
  • 5 juni: Ardennes Trophy (65 – 95 km)
  • 25 juni: Raid des Hautes Fagnes (65 – 90 – 115 km)
  • 20 augustus: Chouffe Marathon (65 – 95 km)
  • 10 september: Grand Raid Godefroy (70 – 90 – 130 – 16 0km)

Impression