Na zijn sterke tweede plek in de proloog en een ietwat teleurstellende eerste etappe heeft Jeroen van Eck zich enigszins hersteld in het Snowbike Festival in Gstaad. De coureur van Stappenbelt-Specialized kwam in de snelle, spectaculaire tweede rit als twaalfde over de meet. 

Van Eck moest op de eerste lastige, steile beklimming richting skistation Eggli op zoek naar zijn ritme, maar vanaf de top was het 32 kilometer lange parcours (900hm) een kolfje naar de hand van de Europees kampioen eliminator van 2015. In de afdaling van de rode piste (!) passeerde Van Eck ondanks een aantal valpartijen zes man en ook op het relatief vlakke tweede deel van het parcours kon hij nog wat plekken goedmaken. Uiteindelijk gaf hij negen minuten toe op winnaar Florian Chenaux, die zijn achterstand op klassementsleider Nicola Rohrbach verkleinde tot 40 seconden.

Vanavond is er in Gstaad nog een Eliminator Nightrace, waarvan Van Eck vooraf al aankondigde die te willen winnen. “Maar daar heb ik me geen moment voor gespaard’, zei hij na de tweede etappe. De eliminator telt niet mee in het klassement. Dat klassement heeft Hielke Elferink laten lopen. De nummer vier van de proloog en de eerste etappe en winnares van vorig jaar deed zaterdag rustig aan.