GASSELTE – Hij ging vroeg in de aanval en hield het aan het einde net vol. Frank Beemer schreef gisteren in Gasselte de Geopark Hondsrug Classic op zijn naam. De 29-jarige coureur van Habitat for Humanity raffelde de 60 kilometer rond recreatieplas ’t Nije Hemelriek af in 2.21:15. 

Beemer reed in het begin een gat dicht op een kopgroep met Gert-Jan Bosman, Thom Bonder en Paul Timmer. Hij bleef over met Bosman en ging vervolgens al vroeg alleen op avontuur. Richting de finish kwam de achtervolgende groep rap dichtbij. Uiteindelijk hield Beemer op de meet slechts dertien seconden over op Bonder, die de sprint van die groep won voor Henk Jaap Moorlag en Ramses Bekkenk. Timmer, Bosman, Micha de Vries, Thijs Al en Anne-Mark van der Vlag maakten de top tien compleet.

Beemer, Bonder en Moorlag op het podium. Foto: Habitat
Beemer, Bonder en Moorlag op het podium. Foto: Habitat

Bij de vrouwen ging de zege naar Monique Zeldenrust. Zij bleef Janneke Ensing en Lotte Koopmans ruim voor.

Een uitgebreide reportage over bovenstaande is hier te bekijken. De volledige uistlagenlijst van de Geopark Hondsrug Classic vind je hier.