RAVENSTEIN – Na de Nederlander David Nordemann heeft CST-Superior een nieuwe jonge, ambitieuze coureur gestrikt. De komende twee jaar rijdt de 23-jarige Belg Didier Bats voor het team van mountainbikelegende Bart Brentjens.

“Didier heeft de potentie om uit te groeien tot een krachtige atleet”, zegt Brentjens over zijn nieuwste aanwinst. “Hij is pas 23, maar heeft al een zeer professionele houding. Hij is ook mentaal sterk. Hij is het type atleet dat niet opgeeft en houdt van op de pedalen duwen. Ik hou van die mentaliteit. Didier wil graag de Spelen van 2020 halen en dat is ook ons doel.”

Bats, die afgelopen seizoen reed voor Specialized 4-Bikes, is vanzelfsprekend blij met zijn transfer. “Op een belangrijk moment in mijn carrière kan ik de stap maken naar een professioneel internationaal team. Om onderdeel uit te mogen maken van het team motiveert me meer dan ooit.”

didierbats

Er is binnen het team van CST-Superior nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van Nederlands kampioen Hans Becking, wiens contract bij de ploeg afloopt. Wel is al zeker dat Rudi van Houts na een seizoen alweer vertrekt bij het grootste mtb-team van Nederland.