CALLANTSOOG – Het begin van de maand oktober is altijd een mooie overgangsperiode tussen het xc- en marathonseizoen en de maanden van het strandracen, wintercompetities en toertochten. Callantsoog on Wheels is een mooie mix van al die disciplines. In het Noord-Hollandse plaatsje gingen de overwinningen dit weekeinde naar Bram Rood bij de individuele starters, en Roy Beukers en Robbert de Nijs.

Voor die coureurs was de vijf uur lange wedstrijd over een afwisselend parcours van ongeveer tien kilometer – met daarin ook een flinke strandpassage – een mooie voorbereiding op het NK MTB Marathon van komende zondag in Eijsden. Rood liet al snel blijken de snelste van de dag te zijn. Hij bleef na 12 ronden en 115 kilometer nummer twee Joris Blokker elf minuten voor. Nummer drie Henk van Vuure finishte al op meer dan een kwartier achterstand.

podiumcallantsoog

Bij de duo’s domineerden De Nijs en Beukers. Ze finishten na dertien rondes eveneneens met elf minuten voorsprong, op Sam de Nijs en Gijs Burger. Toon Imming en Jorn Teer werd derde. Bij de vrouwenteams was de zege voor Louise van Vuure en Nina Kessler, beste mix-team was Pim de Waard en Mirjam de Bruin. Bij de individuelen was Yvonne de Jong het beste.

Alle uitslagen van Callantsoog on Wheels zijn hier te bekijken. Een leuk artikel over het evenement in het Noord-Hollands Dagblad is hier te bekijken.