RAVENSTEIN – Hij is van de revelaties van dit seizoen en dat is nu bekroond met een toptransfer. David Nordemann stapt deze winter over van Stappenbelt Specialized naar het Bart Brentjens Mountainbiketeam. Nordemann, die nog uitkomt in de U23-categorie maar leider is in de Pearl Izumi Cup, is de eerste aanwinst voor de ploeg van de Olympisch kampioen van 1996. De in het Duitse Kranenburg woonachtige Nijmegenaar (19) tekent een contract voor twee jaar.

“We zijn heel blij dat we David hebben kunnen strikken”, vertelt Brentjens. “Hij is een sterke, zeer getalenteerde coureur met veel ambitie. Het is mooi om een jonge Nederlandse mountainbiker de kans te geven om verder te groeien. We zijn ook Stappenbelt dankbaar dat ze David deze mogelijkheid geven. We hopen dat David zich kan ontwikkelen tot een van de beste Nederlanders ooit.”

nordemannbrentjens

Ook Nordemann zelf is vanzelfsprekend blij met zijn overstap. “Ik ben er erg trots op”, zegt de belofterenner. “Dit team is voor mij de beste omgeving om verder te groeien en me te ontwikkelen als een internationaal coureur.”

Gert Stappenbelt, manager van Stappenbelt Specialized, gunt Nordemann het allerbeste. “We zouden het betreuren als David zich niet verder zou kunnen ontwikkelen. We hopen dat dat Bart en zijn team hem op de juiste manier begeleiden, zodat David zijn doelen kan bereiken.”

Het Brentjens Mountainbiketeam opereerde dit seizoen onder de naam CST-Superior. CST is ook volgend seizoen hoofdsponsor van de ploeg, die wel op zoek is naar een vervanger voor Superior, het huidige merk mountainbikes waar de ploeg op rijdt.