BASEL – De kans aanwezig dat net als Rudi van Houts ook Michiel van der Heijden ontbreekt in de wereldbeker in Andorra van komend weekeinde. De Nederlander van Scott-Odlo is afgelopen weekeinde in de Swiss Cup in Basel hard onderuit gegaan en heeft daarbij een knieblessure opgelopen.

Van der Heijden, die dit seizoen ook al sukkelde met een rugblessure, kwam kort na de start in aanraking met de hekken. De wond die hij daarbij in zijn knie opliep moest in het ziekenhuis worden gehecht. “Maar de knie zag er verder nog redelijk uit, dus hopelijk valt het mee”, liet de Brabander aan Bikesight.nl weten.

Scott-Odlo 2015 Stellenbosch Shoot

De Swiss Cup (UCI.HC) werd gewonnen door de Zwitser Lukas Flückiger, voor zijn landgenoot Martin Fanger en de Australiër Daniel McConnell. Bij de vrouwen was het podium compleet Zwitsers, met Jolanda Neff, voor Sina Frei en Alessandra Keller.