MALMEDY – Moeten we nog zeggen dat dit mtb-seizoen vaak modderig is? En dat Ramses Bekkenk in zware omstandigheden in zijn element is? Combineer deze twee waarheden en je hebt een nieuwe zege op het palmares van de ultieme marathonbiker van Nederland. Bekkenk won afgelopen zondag de 115 kilometer lange Raid Hautes Fagnes in het Belgische Malmedy.

De coureur van KMC-Fruit to Go, die de wedstrijd ook al in 2008 op zijn naam schreef, kwam met zeven minuten voorsprong op nummer twee Julien Delait over de meet. ‘Deze wedstrijd kent veel single trails en door de regenval was het enorm zwaar. In de laatste klim ging het licht bij mij een beetje uit maar ik had genoeg voorsprong om deze wedstrijd opnieuw te winnen’, aldus Bekkenk.

De nog net herkenbare Bekkenk.
De nog net herkenbare Bekkenk.

Alle uitslagen Raid Hautes Fagnes