SCHLADMING – Na drie zware bergetappes perste ze er nog een knappe klimtijdrit uit. Annemarie Worst eindigde zondag verrassend als tweede op de afsluitende dag van de Alpentour Trophy. Na 13 kilometer en 1100 hoogtemeters klimmen hoefde de jonge mountainbikester van MijnBad/Liv maar weinig toe te geven op de ijzersterke winnares Christina Kollmann.

Kollmann, over vier dagen met afstand de beste van het kleine elite-vrouwenveld, kwam  na 1 uur en 8 minuten en een beetje boven op skistation Planai, Worst zat maar net boven de 1 uur en 10 minuten. Worst finishte daarmee vijf minuten voor Karen Brouwer, die na drie podiumplekken in de klimtijdrit als vierde eindigde. De renster van KMC hield wel haar tweede plek in het klassement vast, wat haar liefst honderd UCI-punten oplevert.

Podium_EliteWomen_Stage4_3402_S4RSJ_01199_bySportograf
Worst werd tweede in de afsluitende tijdrit. Foto: Sportograf

Bij de elite-mannen haalden Rudi van Houts en Hans Becking in de laatste tijdrit de top tien niet. In het sterke veld vol marathonspecialisten werden ze respectievelijk twaalfde en veertiende. De dagzege ging naar de klimgeit Hermann Pernsteiner, de eindzege was voor de Italiaan Tony Longo, voor zijn landgenoten Fabian Rabensteiner en Daniele Mensi. Van Houts werd tiende overall, Becking twaalfde. Ook Twan van den Brand (23e) en Bram Rood (28e) haalden UCI-punten.

HermannPernsteiner_3402_S4RSJ_01089_bySportograf
Pernsteiner perst alles eruit op de laatste meters van de Alpentour Trophy 2016. Foto: Sportograf

Sportklasse en Adventure
In de categorie voor mix-teams eindigden Jeroen Daniëls en Kirsten Peetom knap met een etappezege. Het tweetal van MTB Baarlo stond in de andere drie etappes op het podium en werd daardoor derde in het eindklassement. Bij de masters 2-teams finishten ook Paul Reijerse en Theo Mulder (Peerkes Biketeam) op een derde plek in het eindklassement.

Bij de Sportklasse 1 werd Jeffrey Kruidbos (Zwiep) derde in de tijdrit, in het eindklassement was in die categorie (onder 30 jaar) een podiumplek voor Nico Beldman (Topvorm Twente). In de sportklasse 4 (50+) had Peter Wouters (Peerkes Biketeam) aan een tiende plek in de afsluitende tijdrit voldoende om met ruime voorsprong derde te worden in de overall-ranking.

wouterspeerkesbiketeam
Wouters op de derde plek van het eindpodium in de SK4.

Alle uitslagen Alpentour Trophy