EMMELSHAUSEN – Er zijn maar weinig marathons in Duitsland waar de Nederlanders niet meedoen om de prijzen. Ook afgelopen weekeinde in Emmelshausen was het weer raak. Daar eindigden bij de Schinderhannes MTB Marathon op de langste afstand (104km) vier Nederlanders in de top tien.

Ramses Bekkenk was daarvan de beste. De coureur van KMC finishte na ruim vier uur koers op twee minuten achterstand van winnaar Robert Mennen als tweede. Roel Verhoeven finishte vijf minuten later als vierde overall. Ook Bram Rood (vijfde) en Robbert de Nijs (zesde)  – hij kreeg een lekke band – reden een korte uitslag. Bekkenk en Verhoeven eisten wel de overwinning voor zich op in hun leeftijdscategorie.

bekkenkemmelshausen
Bekkenk op het hoogste treedje van het podium van zijn leeftijdscategorie

Bij de vrouwen voegde Karen Brouwer weer een overwinning toe aan haar steeds imposanter wordende erelijst van Duitse marathons. Ze bleef Katrin Hollendung en Bettina Dietzen om en nabij de tien minuten voor. Bij de vijftigplussers werd Peter van Es vierder. Peter Wouters had de derde plek met ruime voorsprong in handen, tot hij vijf kilometer voor het einde een lekke band kreeg en vijfde werd.

Ook op de halve marathon was er Nederlands succes. Daar pakte Gijs Dohmen in 2 uur en 42 minuten de overall-zege. Ook Nick van den Heuvel (vijfde), Remco Smits (negende) en Iroy Cosse (tiende) haalden de top tien. Dat lukte Nico Beldman (elfde) net niet.

Volledige uitslag Schinderhannes MTB Marathon