SUNDERN-HAGEN – Bart Classens steekt op dit moment in een uitstekende vorm. De marathonbiker uit Linden (Thijs Hendriks Specialized Racing Team) reed vorige week al sterk in de Kellerwald Bikemarathon (zevende) en deed daar zaterdag in de SKS Bikemarathon in Sundern-Hagen nog een schepje bovenop: vierde. Winnaar werd de Deen Sören Nissen, voor de Duitsers Robert Mennen en Peter Hermann.

Classens reed lang in een kopgroep en moest pas na 80 van de 105 kilometer de rol lossen. “Toen Nissen en Mennen als een gek begonnen te demarreren”, stelde de 23-jarige Brabander – vriend van de site – naderhand vast. Classens reed vervolgens nog een tijd met Hermann, maar moest ook hem laten gaan. “Knullig: ik kreeg een gelletje niet los en toen was er ineens een gat dat ik niet meer dicht kreeg.”

sundern 16 072 (800x532)
Classens op de laatste kuitenbijter in Sündern. Foto: Ben van Reeden

Nissen ging rond in iets minder dan 3,5 uur. Classens gaf vier minuten toe. Bijna tien minuten achter hem finishte Bram Rood (KMC) op de negende plek als tweede Nederlander.

Karen Brouwer (KMC) ging in Sundern-Hagen verder met dat wat ze vorig jaar veelvuldig deed: Duitse marathons winnen. Brouwer bleef de Duitse Cemile Trommer zes minuten voor. Derde werd Sarah Reiners.

sundern 16 106 (800x532)
Brouwer op weg naar de zege. Foto: Ben van Reeden

Volledige uitslag SKS Bikemarathon Sundern-Hagen