BERINGEN – De openingsdag van een nieuw seizoen Pearl Izumi Cup is zaterdag een Belgisch feestje geworden. Op het lastige, technische parcours lukte het in de amateur-categorie├źn maar drie Nederlander om het podium te halen: Maikel Govaarts (derde bij Masters 40+), Frans Viveen en Peter Meerburg (tweede en derde bij Masters 50+).

govaarts
Govaarts (rechts) op het podium in Beringen.

Alle andere podiumplekken waren voor Belgen. Bij de amateurs ging de zege naar Andy Joris, die won voor Sam Malfiet en Niels Heusdens. Beste Nederlander was Rob van der Heijden op de zevende plek. Bij de dertigplussers pakte Davy Huijgens de overwinning, voor Patrick Vermeire en Jimmy Tielens. De eerste landgenoot die over de streep kwam was Marius Dona op de zesde plek. Govaarts werd in de Masters 40+ geklopt door Gerrit Delfosse en Kurt Tempst. Bij de vijftigplussers won Ronny Geerts.

Uitslagen eerste dag Pearl Izumi Cup