NOVI SAD – Na een wat moeizaam begin in hun eerste meerdaagse in Novi Sad, hebben Erik Groen en Robbert de Nijs afgelopen weekeinde hun trip naar Servië met een goed gevoel afgesloten. De twee mountainbikers werden in de tweede Salcano MTB Cup waar ze aan de start stonden achtste (De Nijs) en elfde (Groen). Daarmee kwam het totaal aan UCI punten dat ze mee naar huis namen op 81: 51 voor De Nijs, 30 voor Groen.

“Deze trip was uiteindelijk op alle fronten een succes”, zei De Nijs (Flexwinkel). “Heuvelop kon ik weer mee met de besten. Het seizoen is goed begonnen en vanuit deze positie kan ik met dit gevoel goed verder bouwen. De komende periode staat in het teken van voorbereiding op de BeMC in België, die wordt half mei verreden.”

De Salcano Cup (#3) werd een prooi voor de Deen Simon Andreassen, voor de Rus Evgenii Pechenin en de Belg Sebastien Carabin. De Nijs gaf drie minuten toe op de winnaar, Groen (Stappenbelt-Specialized) een minuutje meer.

erikgroennrwremscheid
Erik Groen op archiefbeeld.

Uitslag Salcano MTB Cup