LLANELLI – Anne Tauber is sterk aan het seizoen begonnen. Het jonge talent van Habitat Mountainbiketeam liet in Wales zien waartoe ze in staat is. Tauber schreef in Llanelli de eerste race van de British Cross-Country Series (UCI.C1) op haar naam en verdiende daarmee 60 UCI-punten.

Tauber bleeft de Britse Lucy Grant en Bethany Crumpton respectievelijk twee en bijna vier minuten voor.

annetauberwales
Tauber pakte in het modderige Wales 60 UCI-punten.

“De Engelse dames hebben altijd een vlotte start in de benen dus ik had me voorbereid op een pittige eerste ronde”, keek Tauber op haar website terug op haar race. “Ik kon goed meekomen en wist de eerste ronde aan te haken bij de Britse Isla Short. Ik zocht naar een geschikte plaats om haar te passeren en had het plan om één rondje volle bak door te rijden en te kijken of ik haar kwijt kon raken. Helaas kreeg ze op dat moment een technisch probleem en verloor veel tijd. Het was natuurlijk in mijn voordeel maar ik vond het erg jammer. De race was al in de derde ronde beslist omdat ik toen al meer dan een minuut voorsprong had.”

Tauber bleef geconcentreerd en breidde haar voorsprong in het vervolg van de race verder uit.

Bij de mannen reed Milan Vader een sterke race. De coureur van KNWU Team MTB finishte achter Grant Ferguson, Liam Killeen en David Fletcher maar een paar seconden buiten het podium. Zijn teamgenoot Roel van der Stegen kwam als vijftiende over de meet en pakte zo ook één UCI-punt.

Alle uitslagen van de British Cross-Country Series