APELDOORN – Mocht er op Bikesight.nl een rubriek Held van de Week zijn, dan zou-ie deze keer met afstand gegaan zijn naar Jeroen Boelen. De coureur van Stappenbelt-Specialized voerde zondag een mooi nummertje op. Nadat hij de 105 kilometer van de Hel van Groesbeek afraffelde in vier uur en een kwartier en daarmee vijfde werd, stapte hij snel in de auto naar Apeldoorn. Daar haalde hij niet veel later met een tweede plek het podium tijdens de shortrace van de City Mountainbike.

boelenapeldoornspecialized
Van het bos van Groesbeek naar de straten van Apeldoorn: Boelen deed het zondag. Foto: Stappenbelt-Specialized

Boelen, Nederlands kampioen streetrace, hoefde in de straten van de ‘Giro-hoofdstad’ alleen zijn meerdere te erkennen in de Belg Fabrice Mels.

De XC-eliminator, hoofdmoot van de City Mountainbike, werd gewonnen door de Duitser Marco Schätzing. Hij bleef in de grote finale zijn landgenoot Alexander Bunn en de Mels voor. Lehvi Braam haalde het podium net niet. In de kleine finale pakte de Belg Jan Denuwelaere de zege, voor de Nederlanders Dave van der Kooij, Maikel Kleiboer en Rob Gambon. Voor Europees kampioen Jeroen van Eck verliep het toernooi teleurstellend. Hij reed nog wel de snelste kwalificatietijd, maar werd al in de kwartfinale uitgeschakeld.

Bij de vrouwen kaapte Laura van Regenmortel de overwinning voor de neus van Lizzy Witlox weg. De Duitse Majlen Müller finishte als derde, een paar seconden voor Simone Cornelisse. Lizzy Witlox won wel de shortrace, voor Muller, Van Regenmortel en Cornelisse.