APELDOORN – Na het afgelasten van de MPL Stappenbelt Trophy afgelopen seizoen – vanwege te weinig deelnemers – keert mountainbikevereniging Bar End uit Apeldoorn terug op de kalender met meerdere evenementen.  Een daarvan is de Parel van de Veluwe, een mountainbike marathon, die op Paaszaterdag (26 maart) verreden zal worden.

Daarnaast organiseert Bar End op Tweede Paasdag (28 maart) ook weer een xc-wedstrijd op het bekende, uitdagende parcours in het Orderbos. Vanwege de start van Giro in Gelderland is de club ook bezig met een streetrace in Apeldoorn (in samenwerking met City Mountainbike).  De club zou ook nog bezig zijn met het opzetten van een zomeravondcompetitie.

erikvandenboogertvanderheijdenapeldoorn
Michiel van der Heijden in actie tijdens de MPL Stappenbelt Trophy in 2014. Foto: Erik van den Boogert

De Parel van de Veluwe gaat waarschijnlijk over een parcours van 35 kilometer, dat één, twee of drie keer gereden kan worden. Meer informatie over het evenement (onder andere inschrijving) wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.