VALKENSWAARD – Liefhebbers van cross-countrywedstrijden kunnen komend seizoen opnieuw goed terecht bij de ATB-cross. De zesde editie van deze Belgisch-Nederlandse wedstrijdserie kent liefst 22 wedstrijden. Deze races worden allemaal verreden in een cirkel van ongeveer 45 kilometer tussen Turnhout (B) en Valkenswaard. Vijf wedstrijden zijn in Nederland.

Bij de ATB-cross wordt in zes verschillende klassen gereden, die door middel van een promotie-degradatiesysteem worden opgesteld. Er wordt vanzelfsprekend ook een klassement opgemaakt, daarbij tellen de tien beste resultaten mee. Een wedstrijdlicentie is niet verplicht, maar rijders met een licentie zijn (in de A-klasse) meer dan welkom.  Een stuurbord aanvragen voor de wedstrijdserie kan tussen 1 februari en 1 maart en kost 10,- euro. Inschrijven voor een afzonderlijke race kan, inclusief verzekering, voor 8,- euro.

atb cross media
Corné P. van der Voort van het ‘t Snelle Wiel raast over de rockgarden van het parcours in Hapert. Foto: ATB-cross

De eerste wedstrijd van de ATB-cross is op zondag 10 april op het parcours van ‘t Snelle Wiel in Hapert. Daarna volgen races in onder meer Reusel, Bladel, Hooge Mierde, Moergestel en de Belgische plaatsen Overpelt, Kessel en Olen-Teunenberg.