CASTRICUM – Hij had af te rekenen met een bijna volledige ploeg van Imming/Gouweleeuw, maar dat deerde Ronan van Zandbeek afgelopen zaterdag niet. De coureur van Douchy-Thalassa-Ednine won de Deining D-Day strandrace in Castricum. Hij rekende in de eindsprint af met medevluchter  Patrick Kos (Theo Schilder) en bleef ook net Jorn Teer, de laatste schakel in de Imming-trein, voor.

Richting de finish ontstond er een kopgroep van Van Zandbeek, Kos en Bram Imming (vanzelfsprekend van Imming/Gouweleeuw). Het blauwgele blok van laatstgenoemde controleerde achter het drietal de koers, maar kwam in de problemen toen Imming een verkeerd spoor koos en voor de rol moest lossen. Het team zette vervolgens alles op alles om Teer nog via een eindsprint de zege te kunnen schenken, maar alle inspanningen kwamen net te laat. Het verschil op de streep: één seconde.

ddaystrandraceimmingzandbeek
Start van de D-Day strandrace, met Van Zandbeek omgeven door coureurs van Imming. Foto: D-Day

Bij de vrouwen eiste Iris Slappendel de zege voor zich op. Ze klopte Rozanne Slik met veertig seconden voorsprong. Kort daarachter finishte Nederlands kampioene Pauliena Rooijakkers als derde.

Uitslag D-Day Strandrace Castricum

BK Oostende
Een dag later deed het team ook mee aan het Open Belgische kampioenschap in Oostende. Daar waren Richard Jansen en Bram Imming die in een kopgroep terecht kwamen met  Van Zandbeek en de Belg Bert van Lerberghe. Nadat Van Zandbeek op het lastige, technische zand onderuit ging speelde het tweetal van Imming/Gouweleeuw het spel perfect uit. Jansen won, voor Imming en Van Lerberghe. Die laatste pakte wel de Open Belgische titel.