APELDOORN – De samenwerking tussen Anne Terpstra en Habitat Mountainbiketeam heeft maar één jaar geduurd. De Nederlands kampioene en de teamleiding van de ploeg hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan.

“Afgelopen jaar heb ik een fantastisch mountainbikeseizoen gedraaid waarin ik tot de top van de wereldranglijst ben doorgedrongen”, geeft Terpstra tekst en uitleg op social media. “Hoogtepunten waren onder meer het Nederlands Kampioenschap in Zoetermeer en een dertiende plaats op de wereldbeker in het Zwitserse Lenzerheide. Ik bedank het team en de sponsoren voor het team voor de ondersteuning die ze mij het afgelopen jaar hebben geboden.”

Het is nog niet bekend naar welk team Terpstra verkast.

terpstrakustenbruckcyprus
Terpstra afgelopen februari tijdens de Sunshine Cup op Cyprus. Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO Promotion