TRIMUNT – Een nieuwe winnaar dit weekeinde bij de ICW-Noord. In de manche in Trimunt ging de zege naar Peter Lenderink. De jonge beloftewielrenner van het Rabobank Development Team rekende af met Jornt de Vries, de winnaar van de eerste vier races van de winterserie.

De derde plek op het podium ging naar Richard Feiken. Mede door de zware omstandigheden waren er bij de nieuwelingen/junioren en bij de vrouwen maar weinig deelnames. Daar gingen de overwinningen naar Onne van den Boomen en Melissa Steenhof.

Jos Feron Cup
Voor de tweede keer in dit seizoen van de Jos Feron Cup troefde Bas Peters veelwinnaar Edwin Arts af. Arts, die in Beesel bijna twee minuten toegaf op Peters, eindigde met zijn tweede plek wel voor de tiende keer in evenzoveel manches op het podium. Achter het tweetal finishte Jeroen Dekker als derde.

baspetersbeeselerickorenblik
Bas Peters geconcentreerd op weg naar de overwinning. Foto: Eric Korenblik

Bij de masters eiste Arno Bouten de zege voor zich op. Hij bleef Harrie Peeters en Stephan Lotz voor. Beste vrouw van de dag was Karin van Grimbergen de beste. Ze finishte voor Santina Brands en Femke Geeris.

TMZ Wintercompetitie
Danny Sleeckx deed in Hulst wat hij in het verleden al heel vaak deed in de TMZ Wintercompetitie: winnen. De Belg bleef de jonge Mick van Dijke krap een minuutje voor. Johan Padmos kwam op meer dan twee minuten achterstand als derde over de streep.

Franky Taelman ging met de zege aan de haal bij de Masters. Hij won de eindsprint van Kees Reijnhout en Jean Paul Reunis. Bij de vrouwen won Simone Cornelisse met overmacht. Ze klopte Emma Verloop en Daniëlla Verstraten.