OLDEBROEK – Er wordt op meer plaatsen gekoerst dan je denkt. Naast de traditionele xc-wedstrijden zijn er in Nederland veel alternatieven, zoals afgelopen zaterdag in Oldebroek. Daar werd de Van Werven 3-uursrace verreden. Die werd na een zinderende race een prooi voor Mark Schepp van SforZ Racingteam.

oldebroekschepp
Het podium in Oldebroek.

Al vroeg in de race ontstond een kopgroep van acht renners:  Elwin van den Beld, Aart Bovendorp, Klaas Mulder, Gijs Jan Veldhoen, Derk Jan van Putten, Wouter Rorije, Mark Schepp en Glenn Edelenbos. Die groep bleef tot vijf ronden voor het einde bij elkaar. Rorije moest als eerste de rol lossen. Twee ronden voor het einde plaatsten Mulder en Schepp de beslissende demarrage.

Het bleef echter een secondenspel, met kort daarachter Van Putten en op kleine afstand daarachter de rest. Mulder probeerde vooraan diverse keren Schepp te lossen. Dat lukte niet, waarna de Amersfoorter de sprint won. Van Putten finishte vervolgens als derde.

Meer info over de Van Werven 3-uursrace in Oldebroek