VEENDAM – Martijn Keizer is afgelopen weekeinde Open Gronings kampioen geworden. De renner van Lotto.nl-Jumbo deed dat door in Veendam de eerste editie van de Borgerswold Classic op zijn naam te schrijven.

Keizer legde de 50 kilometer lange wedstrijd (4 rondes van 12,5 kilometer door een recreatiegebied) af in 1 uur 50 minuten en 31 seconden. Hij kreeg daarbij alleen tegenstand van Nederlands marathonkampioen Ronan van Zandbeek, die een minuut later over de streep kwam. Rick Ottema, net als Keizer afkomstig uit Muntendam, finishte acht minuten achter zijn plaatsgenoot op de derde plek.

keziervanzandbeekborgerswold
Keizer werd zondag de koning van Groningen. Foto: Borgerswold Classic

Bij de vrouwen ging de titel naar Pauliena Rooijakkers. Zij rekende zonder problemen af met Janien Lubben en Susan Lanooy.

Volledige uitslag Borgerswold Classic / Open Groninger Kampioenschap