METERIK – De wintercompetities draaien op dit moment weer op volle toeren in verschillende streken van Nederland. Na de Jos Feron Cup (Zuid-Limburg) en de Rabo Top Noord-Holland gingen dit weekeinde ook de series van Jan van Arckel (Zuid-Holland) en TMZ (Zeeland) van start.

vanhoornevanarckel
Van Hoorne in de leiderstrui van de Jan van Arckel-wintercompetitie.

Van Hoorne trekt lijn door in A-klasse
De Jan van Arckel Wintercompetitie begon in Noordeloos. In de A-klasse de eerste overwinning van het seizoen naar Max van Hoorne. Van Hoorne, vorig jaar veel winnaar in de B-klasse, troefde bij zijn entree op het hoogste niveau Kelvin van den Dool (eindwinnaar van vorig jaar af). Derde werd Jan Hordijk. In de B-klasse ging Martin Timmer met de zege aan de haal, voor Bart de Haas en Gert Timmer. Beste vrouw van de dag was Daniëlle Sluijter. Zij bleef Larissa Mesker en Ingrit Verhoeff voor.

Van Ewijk de sterkste op eigen grond
In de TMZ-Wintercompetitie ging in Wolphaartsdijk Edzard van Ewijk met de zege aan de haal. De mountainbiker klopte op zijn thuisparcours Dick van de Berg met een voorsprong van twintig seconden. De derde plek op het podium ging naar Marijn Vermue. Bij de veertigplussers won Franky Taelman met een kleine voorsprong op Kees Reijnhout en Dirk Versrtraate. Simone Cornelisse was bij de vrouwen met overmacht de beste. Ze bleef Marjolein Gernler-Van Westen en Emma Verloop respectievelijk drie en vier minuten voor.

Arts trekt lijn door
Edwin Arts blijft net als vorig jaar en de eerste manche van dit jaar doordenderen in de Jos Feron Cup. De mountainbiker van Dekkers Tweewielers reed in Meterik strakke rondjes van rond de zes minuten en dat was voldoende om Jarno Messing en Gijs Dohmen voor te blijven. Bij de masters eiste Harrie Peeters de zege voor zich op, voor Arno Bouten en Leon Crienen. Karin van Grimbergen won bij de dames, net voor Laura Turpijn en Ingeborg Bremmers.

Huitema toont vorm
In de Rabo Top Noord-Holland, voor veel specialisten voorbereidingswedstrijden op het naderende strandraceseizoen, liet Sem Huitema zien dat hij goed in vorm is. Hij klopte in Enkhuizen Roy Beukers en Ramses Bekkenk. Sterkste funklasse-coureur was Maarten Nota, die Kay Blokdijk en Sander Koomen aftroefde. Denise Betsema klopte bij de vrouwen Tessa Neefjes en Nina Buijsman.

huitemabeukersbekkenkrabotop
Veel modder dit weekeinde, zoals te zien is aan de podiumfoto in Enkhuizen met van links naar rechts Roy Beukers, Sem Huitema en Ramses Bekkenk.

Uitslagen Jan van Arckel Wintercompetitie

Uitslagen TMZ-Wintercompetitie

Uitslagen Jos Feron Cup

Uitslagen Rabo Top Noord-Holland