APELDOORN – In haar jacht op UCI-punten voor de Olympische kwalificatieranking heeft Anne Terpstra een nieuwe partner gevonden. Na de Swiss Epic als duo met Hielke Elferink, rijdt de Nederlands xc-kampioene volgende week de Epic Israel (UCI S2) samen met Karen Brouwer (KMC-Mitsubishi).

podiumepicisraelmartinromeijn
Terpstra, derde van links, vorig jaar op het podium van de Epic Israel.

Met een derde plek in de Swiss Epic (UCI SH) verzamelden Elferink en Terpstra (Habitat) een flinke bak punten voor Nederland, dat nog enkele plaatsen op de Olympische ranking moet klimmen om een plek op de Spelen te verdienen. In de driedaagse Kia Epic Israël zijn iets minder punten te verdienen, maar zal het startveld ook minder sterk zijn.

“De Swiss Epic ging samen met Hielke heel erg goed”, vertelt Terpstra, die de race vorig jaar samen met de Servische Jovana Crnogorac won. “Ik had graag met haar ook de Epic Israel gereden, maar Hielke zit dan al in haar rustperiode. Maar, Karen is natuurlijk ook een hele sterkte partner. De afstanden zijn lang en dat is haar kracht.”

Brouwer en Terpstra zullen kort na het NK Marathon (komende zondag in Eijsden) al afreizen naar Israel. De meerdaagse begint al op 8 oktober en overbrugt in drie dagen 292 kilometer.