GRÄCHEN  – Na Hans Becking zelf is ook zijn Spaanse teamgenoot Ismael Ventura nu verkouden. Maar dat weerhield het tweetal er niet van om donderdag zesde te worden in de derde etappe van de Perskindol Swiss Epic. Becking was daarmee, twee plekken voor Michiel van der Heijden met zijn Oostenrijkse partner Matthias Stirnemann, de beste Nederlander van de dag.

“Ismael voelde zich goed onderweg”, keek Becking voor Bikesight.nl terug. “Na een lange vlakke passage op het vlakke moesten we een klim van 1600 hoogtemeters op, eentje waar je dus niet feven naar boven poeft. Maar we konden aansluiten bij de kopgroep en bleven lang meegaan totdat het te hard ging. “

Het tweetal van Betch.nl-Superior viel echter niet still. “Het was nog een lange klim naar de finish.. maar Ismael kon het tempo goed volhouden. Het was natuurlijk ook 1600 hoogtemeters naar beneden, erg vet, maar wel pijn aan de armen.  Hopelijk kunnen we de verkoudheid verslaan en de laatste twee dagen nog goed blijven rijden.”

venturabeckingepic
Een mooie boks tussen Becking (links) en Ventura. Foto: Swiss Epic

De rit werd gewonnen door Lukas Büchli en Mathias Flückiger. Centurion/Vaude (Jochen Kass/Daniel Geismayr) eindigde als tweede en namen de gele leiderstrui over van Alban Lakata en Kristian Hynek. Becking en Ventura staan negende in het klassement, een plekje (en vier minuten) achter Van der Heijden en Stirnemann.

Bij de vrouwen werden Anne Terpstra en Hielke Elferink opnieuw derde, op meer dan driekwartier achterstand van Sally Bigham en Adelheid Morath. Het Nederlandse gelegenheidsduo staat ook stevig op de derde plek in het algemeen klassement.