BETZDORF – Zijn seizoen brengt nog niet wat hij ervan verwacht had. Maar de zege die Kjell van den Boogert afgelopen weekeinde boekte in de NRW-Cup in Betzdorf is voor de belofterenner van MPL-Specialized een mooie opsteker. “Hier kan ik mee aan de slag voor volgend seizoen”, sprak Van den Boogert na de U23-race, waarin hij dertien Duitsers aftroefde.

Op een parcours dat volgens Van den Boogert niet veel onder deed voor een manche in de prestigieuze Bundesliga besloot Van den Boogert vol te starten. “Om te kijken hoe lang ik het het vol zou houden”, legt de mountainbiker uit Middelaar uit. “k kwam meteen met Florian Kortüm op kop te rijden, maar ik wist  hem in de tweede ronde af te schudden. Inmiddels reed ik zesde elite, waar we twee minuten achter gestart waren. Met nog drie ronde te gaan had ik een mooi kloofje.”

DSC_8243-X2
Van den Boogert op weg naar zijn zege. Foto: Erik van den Boogert

Na een uur en een kwartier koers zat Van den Boogert er doorheen. Hij werd bijgehaald door Kortüm, leek de zege te verspelen maar kreeg ‘m door een lekke band van de Duitser alsnog in de schoot geworpen.

Van den Boogerts zus Britt (Craft-Ten Tusscher) finishte als tweede bij de vrouwen, in een klein veld waar Lisanne Bouwmeester als vierde en laatste over de streep kwam. David Nordemann (Merida-Bassa) werd tweede bij de junioren, net voor Bart van Bindsbergen (Craft). Ook Teus Ruijter en Guus Olde Monnikhof haalde in deze categorie de top tien. Daarnaast waren er podiumplekken voor Kiki van Asselt (tweede bij de junior-vrouwen)en Rob Gambon (derde bij nieuwelingen).

Volledige uitslag  NRW Cup Betzdorf