VAL DI SOLE – Het fenomeen Anneke Beerten heeft opnieuw toegeslagen. De succesvolle mountainbikester van Specialized werd vrijdagavond in Val di Sole voor de derde keer in haar carrière wereldkampioene 4-cross. 

De wedstrijd op een spectaculair, voor de discipline permanent aangelegd circuit draaide uit op een tweestrijd tussen Beerten en Lucia Oetjen. De Zwitserse kwalificeerde zich als snelste voor de kruisfinale, op korte achterstand gevolgd door Beerten. Beiden haalden vervolgens via de kwartfinale en halve finale relatief makkelijk de finale. Daarin namen ze het ook op tegen de Duitse Steffi Marth en de Sloveense Monika Hrastnik.

In de finale profiteerde Beerten (eerder wereldkampioen in 2011 en 2012) van een snelle start. Ze pakte direct de leiding, gaf die niet meer uit handen en finishte voor Oetjen, Marth en Hrastnik.

beertenvaldisolewk
Het podium met Beerten in haar regenboogtrui. Foto via Facebook.

Bij de mannen was de titel voor de Duitser Aiko Göhler.