SCHRUNS – Hielke Elferink is niet vies van het zwaardere mountainbike-werk en dat liet de Nederlands marathonkampioene afgelopen weekeinde nog maar eens zien in het Oostenrijkse Schruns. Elferink (Rent a Plant-Cannondale) deed daar mee aan de Montafon M3, een race van 130 kilometer met liefst 4400 hoogtemeters. En dat deed ze niet onverdienstelijk: ze finishte achter de Zwitserse Milena Landtwing op de tweede plek.

Landtwing bleef met 6 uur 53 binnen de zeven uur, Elferink zat daar met 7 uur 9 iets boven. Na die bijna volledige werkdag koers was het verschil met nummer drie Ann-Katrin Hellstern maar heel klein. Elferink bleef Hellstern, onlangs nog tweede in de Transalp, vijf seconden voor.

montafonelferink
Het podium bij de vrouwen, met van links naar rechts Elferink, Landtwing en Hellstern.

Bij de mannen won de Zwitser Urs Huber met een tijd ruim binnen de zes uur, voor zijn landgenoot Lukas Büchli en de Oostenrijker Daniel Geysmayr. Beste Nederlander in de uitslagenlijst was op de 40e plek Arjan Smit, die na 7 uur en 43 minuten over de streep kwam.

De volledige uitslag van de Montafon Marathon 2015 zijn hier te bekijken.