Zoetermeer – In de belofterace van afgelopen zondag bekroonde Milan Vader zichzelf tot Nederlands Kampioen. Hij bleef daarmee Thijs Zuurbier en Jeroen van Eck voor in zijn eerste jaar als belofte.

”Ik wist dat ik technisch beter was en moest de koers gewoon hard maken”, steekt Vader van wal. ”Na een fout van Thijs in de 2e ronde kwam ik los en kon ik mijn voorsprong uitbouwen. Ik merkte wel dat het een hele zware ronde was, vooral op het moment dat ik het verschil probeerde te maken”. De ronde in Zoetermeer bood beslist geen ruimte voor herstel met veel kort en steil klimmen, uw verslaggever kan dit uit ervaring bevestigen.
”Nadat ik het verschil maakte heb ik de race vlak uitgereden, het was vooral zaak het materiaal heel te houden”, besluit Vader zijn terugblik op het kampioenschap. Komend weekend, op het EK, hoopt hij zijn beste prestatie ooit neer te zetten. Over zijn ambitie laat Vader echter nog niets los: ”Ik denk niet dat ik mij moet focussen op het uiteindelijke resultaat”. Bikesight.nl houdt u op de hoogte over de verrichtingen van alle Nederlandse renners.

Milan Vader op de rockgarden. Foto: Erik van den Boogert
Milan Vader op de rockgarden. Foto: Erik van den Boogert

Thijs Zuurbier finishte als 2e in deze race. ”Geen beste dag op het NK vandaag, te weinig kracht en te veel fouten. De tweede plaats was het maximaal haalbare”, laat hij weten op zijn Facebook pagina.
Jeroen van Eck gaf aan verrast te zijn met zijn derde plaats. Samen met Vader vormt hij de belofteselectie op het EK, hij rijdt echter niet de Cross-Country wedstrijd maar zijn eigenlijke discipline: de Eliminator.

De beste beloften tijdens de ceremonie protocollaire. Foto: Erik van den Boogert
De beste beloften tijdens de ceremonie protocollaire. Foto: Erik van den Boogert