THALFANG – Hij liet al regelmatig zien dat hij op halve marathons goed uit de voeten kan. Dit weekeinde toonde Patrick de Laat ook zijn kwaliteiten op een volledige marathon. De 38-jarige coureur van The Whoopers reed in de 110 kilometer lange Erbeskopf Marathon in het Duitse Thalfang naar een knappe derde plek, wel op respectabele achterstand van toppers Soren Nissen (twintig minuten) en Mathias Frohn (een kwartier).

De Laat, veldrijder van origine, beseft een dag later nog niet helemaal wat hij gepresteerd heeft. “Maar blij ben ik er zeker mee”, laat hij op zijn website weten.

delaaterbeskopf
De Laat op weg naar de streep van de Erbeskopf Marathon.

De Berlicummer reed in het begin een redelijke grote kopgroep en daarna in verschillende kleine groepjes. Op het einde loste hij verschillende concurrenten en raapte ook nog de nummer drie en vier in koers op. Hij passeerde uiteindelijk net binnen de vijf uur de streep. Zijn hele wedstrijdverslag is hier te lezen.

Achter De Laat reed Nederlands elitekampioen Bram Rood, teruggeslagen door een lekke band, naar een vijfde plek. Vrienden van de site Bart Classens (SforZ Racingteam) en  Tibor Gijssen (Sram) finishten respectievelijk als negende en tiende.

Volledige uitslag Erbeskopf Marathon 2015