ZEELAND – William Beurskens heeft dit weekeinde de solorace van het Bikefestival Brabant op zijn naam geschreven. De coureur uit het Limburgse Panningen legde in 24 uur 352 kilometer af en bleef daarmee nummer twee Joop Smulders ruim voor. Bij de teams ging de overwinning naar Betch.nl-Superior, het team van Bart Brentjens, ambassadeur van het evenement.

In de eerste tien uur van de race streed Beurskens nog met Jean Biermans. Die moest echter opgeven vanwege een knieblessure. Opvallend: Beurskens zou eerst deelnemen als duo, maar zijn partner kon vanwege ziekte niet meedoen. Het was ook zijn eerste 24-uursrace.

beurskensbrabant
Beurskens passeert als eerste de streep.

Bijde teams was het niveau hoog en de strijd spannend. Backdraft MTB Team (met onder andere Rob van der Werf) zat Betch.nl (met onder andere Hans Becking) flink op de hielen. Uiteindelijk reden beide ploegen liefst 640 kilometer, alleen deed de winnaar dat (slechts) 5 minuten sneller. Tekenend: de teams reden hun snelste rondes pas in de slotfase.

In de funklasse won Team van Boeke Sibo Beti 1 met 576 kilometer. Op zaterdag waren er ook nog zes- en vier-uursraces. Daar gingen de overwinningen naar Atbeasts (6-uurs Fun), Team Kadigo (6-uurs Vrouwen), en Team Specialized Europe (6-uurs Bedrijven). In de vier-uurs individuele race was de zege voor R. van der Graaf.

werfbeckingbrabant
De strijd tussen Betch.nl (Becking in derde positie) en Backdraft (Van der Werf op kop) mooi in beeld. Foto: BES-T sports products

Aan het Bikefestival Brabant deden dit jaar meer dan 300 bikers mee, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.