EINRUHR – Na 94 kilometer en 2400 hoogtemeters moest een eindsprint bepalen wie er zou gaan winnen. Die eer ging naar de Duitser Peter Hermann. Hij troefde tijdens de MTB Marathon am Rursee (SforZ Cup #4) de Nederlander Bas Peters af in de laatste lastige meters, met daarin een krappe 180 graden bocht. Derde werd Gijs Döhmen.

Hermann reed al vroeg in de wedstrijd lek. Hij kreeg een nieuw wiel van zijn teamgenoot Günther Reitz, vond zijn weg terug naar voren en reed vervolgens een groot deel van de wedstrijd samen met Peters en Dohmen. In een van de laatste beklimmingen moest Dohmen lossen. “In de laatste lange afdaling sloot ik weer aan”, zei de Limburger na afloop. “Maar toen Peters en Hermann dat in de gaten kregen versnelden ze meteen.”

petersrurseeralphpatzel
Peters en Hermann net nadat ze Dohmen hadden gelost, op een steile beklimming van de ‘skihelling’. Foto: Ralph Patzel/RP Fotografik

Peters en Hermann raffelden de snelle, maar zeer mooie wedstrijd af binnen de 3 uur en 40 minuten. Meer dan dertien minuten achter het strijdende drietal was het het SforZ Racingteam dat de klok sloeg: Roel Verhoeven werd vierde, Frank Molenaar vijfde.

Verhoeven werd daarmee derde bij ‘herren’. Verder waren er podiumplekken te noteren voor Mike van de Wouw (Baars Bikers) en Freddie van der Schoot (D’n Fumic), zij werden tweede en derde bij de ‘senioren-2’. Pascal de Kort won bij de ‘senioren-3’, voor Tijs van den Brink.

Bij de vrouwen won de Duitse Sarah Reiners, voor Manon van Hees (Merida-Bassa) en Katrin Schmitz.

Halve marathon
De zege bij de middelafstand (67km) ging met overmacht naar de Duitser Matthias Frohn (2.34.02), zes minuten voor de Belg Kevin Nyssen. Die laatste bleef de beste Nederlander van de dag maar net voor: Patrick de Laat. Nick van den Heuvel werd vierde en tweede bij de ‘senioren-1’, achter De Laat.

Verder waren er podiumplekken voor Mathieu Tanke (1e senioren-2), David Nordemann (1e onder-19), Teus Ruyter (2e onder 19),

Bij de vrouwen was het podium volledig Oranje gekleurd. Daar won Kirsten Peetoom (SforZ Racingteam), voor Mary Rose Postma en Jolien Janssen (SforZ Racingteam).

De volledige uitslag van de MTB Marathon am Rursee zijn hier te bekijken. De klassementen van de SforZ MTB Marathon worden te zijner tijd bijgewerkt.