EINRUHR – Het zal allemaal wel meevallen, maar hierbij toch een kleine waarschuwing voor mountainbikers die komende zondag deelnemen aan de vierde manche van de SforZ Marathoncup in het Duitse Einruhr. En dan met name de fanatieke filmers. De organisatie van de Rursee Marathon maakt op zijn website namelijk melding van een verbod op het gebruik van camera’s tijdens de koers.

“Deelnemers die tijdens de wedstrijd een camera gemonteerd hebben en filmopnamen maken, kunnen worden gediskwalificeerd”, schrijft de organisatie. Dit staat namelijk in het reglement van de BDR, waarvan een commissaris bij de wedstrijd aanwezig is.

rursee
Foto’s maken langs de kant mag ẃél. Beeld van de Rursee Marathon van 2014. Foto via organisatie

Inmiddels hebben zich 534 deelnemers voor de drie afstanden van de marathon aangemeld. Bikesight.nl heeft het niet nageteld, maar het lijkt er op dat een ruime meerderheid uit Nederland afkomstig is.

Bekijk de startlijst van de Rursee Marathon hier.