EUPEN – Bij de senioren-categorieën waren alle zeges voor de Belgen. Maar in de jeugdcategorieën was het wél ‘oranje boven’ bij de vierde manche van de Benelux-Cup in het Belgische Eupen. Meer specifieker was het vooral Merida-Bassa dat de klok sloeg: de Nederlandse ploeg greep in drie van de vier races de overwinning.

Bij de nieuweling-jongens pakte Merida-Bassa zelfs een clean sheet. Tim van Dijke won voor zijn tweelingbroer Mick van Dijke en Carlo van den Berg. David Nordemann, hij was lang uit de running vanwege een polsbreuk, won bij de junioren door de Belgen Andries Baert en Stijn Siemons voor te blijven.

Julia Boschker boekte de derde zege van Merida-Bassa, door bij de nieuweling-meisjes af te rekenen met Zoë Mulder (Beebikes-Nutswerk) en Joelle Jonker (Bar-End). Alleen bij de junior-vrouwen stond er geen Nederlandse op het hoogste treedje. Daar won de Franse Laurana Meyers, voor onze landgenote Didi de Vries en Eva-Maria Palm uit België.

juliaboschkereupenvandenboogert
Boschker op het podium geflankeerd door Mulder en Jonker. Foto: Erik van den Boogert

Overigens pakte Merida-Bassa ook nog de overwinning in het teamklassement, dankzij de prestaties van Nordemann, Van Dijke en Manon van Hees en Linda ter Beek bij de elite-vrouwen. Met 1032 punten bleef de ploeg Giant/Liv Dealerteams (Annemarie Worst, Bas Peters, Bart Pennings, Marc Bouwmeester) 55 punten voor.

Alle uitslagen van de Pearl Izumi Benelux-Cup in Eupen zijn hier te bekijken.