ALKMAAR – Als er geen echte hoge heuvels voorhanden zijn, dan maar op een kunstmatige. En dat werkt vaak net zo goed (denk aan Zoetermeer en de Gulberg). In Noord-Holland hebben ze natuurlijk Schoorl, maar ook daar maken ze op zaterdag 20 juni 2015 optimaal gebruik van de geciviliseerde omgeving. Dan  organiseren MTB Noordwest en GP Groot namelijk voor de derde keer de GP Groot reCYCLE.

De hoogste berg van Alkmaar op de verwerkingslocatie van GP Groot is op die dag wederom de ‘kuitenbijter’ bij een van de meest unieke MTB evenementen van Nederland. Het deelnemersaantal groeide de afgelopen edities gestaag. De organisatie bereidt zich dit jaar voor op minimaal 250 rijders; uit binnen- en buitenland.

2014 gp groot recylce na-2865
Beelden van GP Groot in 2014.

In een race over 100 minuten trotseren mountainbikers het gevarieerde terrein van GP Groot. De parcoursbouwers van MTB Noordwest hebben hun ervaringen van de voorgaande jaren in de blender gegooid en zullen in samenwerking met GP Groot voor 2015 wat ingrediënten toevoegen. Op het terrein van GP Groot wordt weer een uitdagend MTB-parcours uitgezet rond de recyclinginstallaties en het ‘Alkmaarse heuvellandschap’ van bouw- en sloopafval.

Het evenement is geschikt voor elke mountainbiker. Inschrijven kan alleen via voorinschrijving en vanaf 18 jaar: www.inschrijven.nl. KNWU-basislidmaatschap is vereist. Deelname kost euro 10,- (ex prochip).