NOVE MESTO – Margot Moschetti heeft het Nederlandse Betch.nl-Superior meteen zijn eerste podium van 2015 geschonken. De Franse, uitkomend bij de belofte-vrouwen, finishte in de eerste World Cup van het seizoen in het Tsjechische Nove Mesto 42 seconden achter de Zweedse Jenny Rissveds als tweede, een half minuutje voor de Amerikaanse Kate Courtney.

Annemarie Worst (Giant) reed een degelijke wedstrijd, schurkte even tegen de top tien aan en werd op ruim vijf minuten achterstand op plek veertiende de beste Nederlandse van de dag. Anne Tauber (VisscherHolland) en Marlo Koevoet (Apex) werden in hun eerste wereldbekerwedstrijden ooit respectievelijk 19e en 29e.

Tauber en Worst hadden een goede start van de race en kwamen na de startlus als elfde en twaalfde door.  Worst kon zich op die positie redelijk handhaven, terwijl Tauber iets terugzakte naar een plek net binnen de top twintig, waar ze zich tot het einde van de race stand hield.

Onder andere de Italiaanse Lisa Rabensteiner, de Zwitserse Andrea Waldis en ook de Canadese Haley Smith en Frederique Trudel streden vervolgens met Worst om een plek bij de beste twaalf. Het lukte Worst niet om al haar concurrenten voor te blijven.

worstvandenboogerthouffalize
Worst op archiefbeeld. Foto: Erik van den Boogert

Aan kop van de koers vonden Moschetti en Rissveds elkaar al in de startlus. De twee bleven lang bij elkaar, maar in de derde ronde ontstond er een gat van ongeveer zeven seconden in het voordeel van de Zweedse. Het lukte Rissveds dat gat in de slotfase te vergroten.

Morgen rijden de belofte-mannen, de elite-vrouwen en de elite-mannen. Dan hopen we ook reacties te kunnen plaatsen van de Nederlandse deelnemers en deelneemsters. Alle uitslagen en live-timing zijn hier te bekijken.