NOVE MESTO – Hoe verhoudt de prima vorm waarin Anne Terpstra verkeerd zich in verhouding tot de volledige wereldtop? Hoe gaat Michiel van der Heijden zich staande houden in zijn eerste World Cup bij de elites, hoe staat in dat startveld Rudi van Houts ervoor? En wat gaat Milan Vader presteren bij de beloftes? En zo zijn er nog veel meer vragen. Vragen waar we dit weekeinde tijdens de eerste wereldbeker van het seizoen in het Tsjechische Nove Mesto antwoord op gaan krijgen.

heijdennovemestogiantxcpro
Nove Mesto is een van de favoriete parcoursen van Michiel van der Heijden. Hij won er vorig jaar bij de beloftes. Foto: EGO-Promotion/Giant

Een ding weten we wel al: Marianne Vos heeft vanwege haar tijdens een Oostenrijkse mtb-race opgelopen ribbreuk afgezegd. Wie wel aan de start staan, zetten we hieronder op een rijtje. Let wel: deze informatie is gebaseerd op de zogenaamde entries-list en nog niet definitief. Afgaande op die lijst starten er dit weekeinde in totaal 442 coureurs uit 38 landen. Daarbij zitten veertien Nederlanders.

Wie het op de voet wil volgen, kan dat doen via de livetiming (alle races) en Redbull.tv (elites). Bikesight.nl zit zondag zelf ‘in koers’ in de Duitse Eiffel, maar zal zo snel mogelijk alle informatie uit Tsjechië publiceren.

Programma World Cup Nove Mesto inclusief starters (tussen haakjes startnummer)

Zaterdag 23 mei

16.30 uur: Belofte-vrouwen (U23)

Annemarie Worst (11), Anne Tauber (22), Marlo Koevoet (41).

Zondag 24 mei

9.00 uur: Belofte-mannen (U23)

Thijs Zuurbier (45), Milan Vader (46), Jeroen van Eck (48), Gosse van der Meer (124).

11.15 uur: Elite-vrouwen (live op Redbull.tv)

Anne Terpstra (15), Hielke Elferink (62).

14.15 uur: Elite-mannen (live op Redbull.tv)

Michiel van der Heijden (16), Rudi van Houts (23), Hans Becking (32), Frank Beemer (62), Erik Groen (132).