ERG ZNAIGU – Bram Rood is donderdag in de vierde etappe van de Titan Desert opnieuw in de ‘groep der favorieten’ over de streep gekomen. De Nederlands marathonkampioen van KMC-Mitsubishi werd in relatief vlakke rit van 99 kilometer tiende, in een pelotonnetje dat op negen minuten van winnaar Oriol Colome en zijn medevluchter Pedro Trujilo binnenkwam. Rood staat door deze uitslag nog steeds vierde in het klassement.

Hij rekent zich echter nog niet rijk. “Het gaat nog steeds erg goed, maar je moet ook reëel zijn dat in deze zware wedstrijden zomaar wat kan gebeuren waardoor je uit het klassement weg valt. Gelukkig heb ik twee sterke ploeggenoten bij me en dat scheelt. Zo heeft Stefan Vreugdenhil in de derde etappe al mijn bagage meegenomen en zorgt Ramses Bekkenk steeds voor volle bidons voor mij. Morgen wacht ons eerst een nieuwe uitdaging want dan rijden we met een roadbook. De route is dus niet uitgepijld.”

BramEtappe3Groep
Rood (in het rood-wit-blauw) tijdens de Titan Desert.

Bekkenk ondervind veel hinder van een valpartij in de eerste etappe, maar hij werd desondanks 19e. Vreugdenhil had te kampen met pech en finishte als 85e.