HAIMING – Marianne Vos werd zondag zestiende tijdens het Ötztaler Mountainbikefestival, een UCI-buitencategorie xc-race in het Oostenrijkse Haiming. Het resultaat stemde de Brabantse tevreden.

“Natuurlijk wil ik altijd graag winnen, maar het ging mij hier niet alleen om de uitslag”, stelt ze op de site van haar ploeg Rabo/Liv.  Marianne Vos maakte een bewuste keuze met de koers in Haiming. “Ik wist op voorhand al, dat het lastig zou worden om hier een mooie plaats te bereiken. De belangrijkste insteek was om weer te leren, om hardheid op te doen in een zware internationale MTB-wedstrijd en de lessen van Oscar Saiz, onze daaltrainer, in de praktijk te toetsen. Wat dat betreft was het een geslaagde missie.”

Vos in actie in Haiming. Foto: Edwin Kleiboer
Vos in actie in Haiming. Foto: Edwin Kleiboer

Vos sprak van een zeer moeilijk rondje, moeilijker dan ze vooraf had verwacht. “Toen ik het voor het eerst zag, dacht ikik weet niet of ik hier fatsoenlijk ga rondkomen’ ”, bekende Marianne. “Het was echt heel pittig. Ik denk een van de zwaarste MTB-parcoursen waar ik ooit op heb gereden. Maar dat is niet erg. Ik wilde een serieuze test. Ik kan ook in Nederland op eenvoudige rondjes blijven rijden en leuke uitslagen neerzetten. Maar uiteindelijk schiet ik daar weinig mee op. Ik wil leren en dat kan alleen op een parcours zoals hier en met tegenstand zoals hier.”