MONTICHIARI – Hans Becking is afgelopen weekeinde als 23e geëindigd in de Trofeo Delcar. De coureur van Betch.nl-Superior verdiende met zijn prestatie in de UCI.HC wedstrijd in het Italiaanse Montechiari drie UCI-punten.

Becking had op meer gehoopt. “Maar na een zeer goede start kreeg ik last van mijn allergie. Meer zat er echt niet in”, liet hij op Facebook weten.

De inwoner van het Belgische Wetteren gaf iets meer dan vijf minuten toe op winnaar Florian Vogel. De Zwitser finishte met ruime voorsprong op de Italianen Marco Aurelio Fontana en Andrea Tiberi.

Twee minuten achter Becking was Frank Beemer (Incassonet) op de 36e plek de tweede Nederlander. Kjell van den Boogert en Jeroen van Eck (beiden MPL-Specialized) finishten in het grote startveld respectievelijk als 72e en 86e.

Elite-vrouwen
Bij de vrouwen was de zege voor de Noorse Gunn-Rita Dahle Flesjaa. Ze finishte voor de Poolse Maja Wloszczowska en de Francaise Margot Moschetti van Betch.nl-Superior. Annemarie Worst en Britt van den Boogert konden zich niet mengen in dit geweld. Zij eindigden als 33e en 24e in het achterveld.

UCI Junior Series
De Trofeo Delcar was ook het toneel van de achtste race van de UCI Junior Series. Daar reden Roel van der Stegen en Perry van den Bos van het KNWU Team MTB een prima race. Op twee minuten achter de Duitse winnaar Lars Koch finishte Van der Stegen als zevende, twee minuutjes daarachter werd Van den Bos 15e. De twee pakten daarmee 16 en 6 punten voor de UCI-wereldranglijst voor junioren. Van der Stegen kwalificeerde zich met zijn zevende plek meteen voor het EK.

apertura2
Het podium in Montichiari.