GROESBEEK – De Aia Hel van Groesbeek is zondag gewonnen door Jeroen Boelen. De mountainbiker van Betch.nl-Superior rekende af met Nederlands kampioen Bram Rood van KMC-Mitsubishi, die in de laatste lange beklimming onderuit ging en zijn concurrent op die manier anderhalve minuut zag wegrijden. De derde plek was voor de verrassend sterk voor de dag komende Gerben Mos (Stouwdam Assen).

jeroenboelen
Jeroen Boelen

Ongeveer halfweg de 105 kilometer lange wedstrijd – Rood ging rond in 4.15 uur – ontstond een kopgroep van vier, met Boelen, Rood, Mos en Bas Peters. Nadat de laatste viel en uit de koers stapte bleef er een drietal over. Ook Mos moest lossen, nadat hij zijn band een aantal keren moest bijpompen. “Maar anders had ik ook moeten lossen”, zei hij na afloop bij de podiumceremonie eerlijk.

Bij de vrouwen was de zege voor Karen Brouwer van KMC-Mitsubishi. De 70 kilometer werd een prooi voor Tim Smeenge (Klaucke), die met zijn tijd van 2:53.48 Tom Hoekman (Zwiep) twee minuten voorbleef. Derde werd de ervaren alleskunner Edwin Raats. Sanne van Paassen (Specialized) won bij de vrouwen.

Alle uitslagen zijn op deze site te bekijken. Later volgt uitgebreidere berichtgeving over de Hel van Groesbeek, de uitslag van de BOVelo Bikesight.nl Bergprijs én een blog van over de deelname van uw verslaggever.