GROESBEEK – Natuurlijk, met de openingsrace in Berlicum en de Benelux Cup in Nieuwkuijk is het nationale mountainbikeseizoen al een paar weken in volle gang. Voor de echte diehards – de liefhebbers van het lange afstandswerk – staat deze winter echter maar één datum met rood omcirkeld in de agenda als openingskoers: 12 april, de dag van de Aia Hel van Groesbeek. Bikesight.nl is dan ook trots te melden dat ook tijdens de tweede editie van deze loodzware marathon de enige echte BOVelo Bikesight Bergprijs zal worden verreden.

Vorig jaar gingen Liwald Doornbos en Manon van Hees met de eer aan de haal. Zij reden de snelste tijd op een Strava-segment van 1,9km en ongeveer 50 hoogtemeters. Om het voor iedereen niet te ingewikkeld te maken – met het snot voor de ogen is het altijd lastig concentreren – is Bergprijs dit jaar te verdienen op dezelfde klim. Het segment is aangegeven met borden (begin/einde) langs het parcours.

bergprijs
Voor wie het goed in zijn hoofd wil prenten: het segment.

Net als vorig jaar, liggen er voor de winnaar bij de dames en heren weer een BOVelo Stop&Go Kit klaar. Wil je kans maken op die prijs, dan dien je echter wel een Strava-account te hebben én je gps-file voor zondag 23.00 uur op dit fantastische medium te hebben staan. Bikesight maakt vervolgens met behulp van Strava een klassement op van de dag.  De renners die de huidige KOM verslaan krijgen een eervolle vermelding.

bovelo-stop-go-kit

Wil je weten wie je concurrenten zijn? Kijk dan hier. De Aia Hel van Groesbeek is tevens de openingsmanche in de SforZ MTB Marathoncup. Vergeet je daarvoor niet afzonderlijk in te schrijven.