RIVERA – Hij begon zijn eerste wedstrijdseizoen bij de elites afgelopen zondag met een zevende plek in de MTB Trophy Monte Tamaro. Michiel van der Heijden was er ‘op zich tevreden mee’, liet hij aan Bikesight.nl weten. “Voor deze periode van het jaar wel”, zei de coureur van Scott-Odlo, die in de Zwitserse UCI C2-race iets minder dan drie minuten toegaf op zijn winnende teamgenoot Nino Schürter.

Van der Heijden werd verder nog geklopt door niet de minsten: Marco Aurelio Fontana, Ralph Näf, Lukas Flückiger, Martin Fanger en Matthias Stirnemann. “Ik had een goede start en kon de eerste rondes mooi aanpikken”, zei de Brabander (23). “Daarna mist ik de hardheid. Het wedstrijdritme moet nog een beetje terugkomen, moet nog wennen aan het afzien. Het is nog moeilijk te zeggen of je je opblaast of dat je het tempo vol kan houden.”

VanDerHeijden
Van der Heijden voor het eerst in een wedstrijd op zijn Scott Spark. Foto: Scott-Odlo

Voor Van der Heijden was het ook de eerste keer dat hij een wedstrijd reed op zijn nieuwe fully, een Scott-Spark. Dat beviel hem wel. “Echt een goeie fiets. Het was een mooie, technische ronde, dus een fullly was ook wel lekker.”

Van der Heijden start maandag in de Benelux-Cup in Nieuwkuijk.

Volledige uitslag MTB Trophy Tamaro, (foto)reportage MTB-Mag.com