ROTORUA – Vorig jaar werd ze in vijf van de zeven manches van de Enduro World Series vierde. En die plek bezette Anneke Beerten afgelopen weekend ook in de openingsrace van het nieuwe enduroseizoen in het Nieuw-Zeelandse Rotorua. Beerten (Specialized) moest haar meerdere erkennen in winnares Anne Caroline Chausson (Frankrijk), Tracey Moseley (Groot-Brittanië) en Cecile Ravanel (Frankrijk).

De manche in Rotorua ging over zeven stages. Beerten liet het met name liggen in de eerste stage (zesde) en de vijfde (zestiende). Uiteindelijk gaf ze op een totaaltijd van net geen driekwartier bijna 3,5 minuut toe op Chausson.

Bij de mannen was de overwinning voor de Fransman Jerome Clementz, die zijn landgenoot Fabien Barel voorbleef. Derde werd de Nieuw-Zeelander Wyn Masters.

Mattwragg_20150328_3588traceymoseley
Tracey Moseley tijdens stage 6. Foto Matt Wragg

Volledige uitslag Enduro World Series Rotorua