BERLICUM – Hij had een groot deel van de wedstrijd een kleine marge op zijn naarste achtervolgers, werd ingelopen maar liet zich niet passeren. Yannick Runhart schreef zondag op die manier de Grote Prijs Kivada Wielersport Specialized op zijn naam. De coureur van Giant bleef in Berlicum bij de amateurs Raymond van de Kruisweg en Paul Timmer voor.

runhartkruiswegtimmerzeldenrust
Het podium bij de amateurs. Foto: Monique Zeldenrust

Runhart zat vanaf de start voorin en kwam na een halve ronde op kop te rijden. “Voordat ik het doorhad had ik een gat. Dat was helemaal niet de bedoeling, maar ik ben toch maar doorgereden.”

Hij werd echter constant op de hielen gezeten door de achtervolgende groep. “Het gat werd niet groter dan dertien seconden en dat is natuurlijk helemaal niks. In de op één na laatste ronde sloten ze weer bij me aan. Ik ben echter niet van kop afgegaan en kon op die manier het tempo blijven bepalen.”

De mountainbiker uit Ruinen dacht na over hoe hij het beste de slotfase in kon gaan. “In de wetenschap dat de rest waarschijnlijk ook niet meer zo fris zat, ben ik in de laatste ronde overal volle bak doorgereden. Uiteindelijk sloeg ik weer een gat.”

En dat gat kon Runhart wel volhouden tot de finish.

Uitslag Berlicum Amateurs

1 Yannick Runhart RUINEN 520
2 Raymond van de Kruisweg OLDEBROEK 525
3 Paul Timmer GASSELTE 568
4 Patrick Dekkers NUENEN 564
5 Guus Smits BERGHEM 587
6 Mark van der Heijden DEN DUNGEN 590
7 Tom Hoekman OLDENZAAL 517
8 Richard Feiken SMILDE 509
9 Mattijn Motshagen NIJKERK GLD 573
10 Thijmen van de Vrede GOES 518

Volledige uitslag