LANGEVELDERSLAG – Zaterdag maakten ze met hun wegploeg Join S-De Rijke nog de koers hard tijdens de Ster van Zwolle. Zondag streden Coen Vermeltfoort en Ronan van Zandbeek om de zege in de Holland Beach Challenge in Langevelderslag. Het was Vermeltfoort die de eindsprint van een kopgroep van acht won, voor Van Zandbeek. De derde plek was voor Nederlands kampioen Richard Jansen van Imming/De Zeeleeuw.

Jansen plaatste de eerste aanval van de dag. In een duinpassage reden Vermeltfoort en Van Zandbeek het gat met zijn tweeën dicht. In de laatste acht kilometer, met wind tegen, sloten nog meer renners aan, waardoor het uitdraaide op een sprint van acht.

zandbeekvermeltfoortremonstroomer
Van Zandbeek met Jansen en Vermeltfoort in zijn wiel. Foto: Remon Stroomer

Bij de vrouwen won Alieke Hoogenboom, voor Nederlands kampioene Pauliena Rooijakkers. Derde werd Mirjam de Bruin.

Volledige uitslag van de Holland Beach Challenge