HAVELTE – Frank Beemer (Incassonet) heeft zondag de finalewedstrijd van de Wintercompetitie Havelte-Steenwijk op zijn naam geschreven. De 27-jarige coureur, afgelopen september 32e op het WK in Hafjell, was oppermachtig en klopte Gerben Mos (VisscherHolland) en Onno Reijnhout (Belga Fietsen).

Voor Beemer was het zijn eerste deelname in de vier wedstrijden tellende winterserie. De overige races werden gewonnen door Erik Groen (twee zeges, maar deze keer afwezig) en Reijnhout. Die laatste reed in Havelte in de leiderstrui en schreef dankzij zijn derde plek het eindklassement op zijn naam.

beemerincassonethavelte
Beemer op weg naar de zege. Foto: MTB Havelte

Bij de vrouwen ging Karen Brouwer met de overwinning aan de haal. De mountainbikester van Koga-KMC klopte Reina Wietse en Sanne Tent. In de funklasse was de winst voor Arie de Jong. Hij bleef Christiaan Last en Matthieu Tanke voor.

Volledige uitslag Wintercompetitie Havelte-Steenwijk