CORDOBA – Marathonmannen Alban Lakata en Kristian Hynek van Topeak-Ergon hebben het eindklassement van de Andalucia Bike Race op hun naam geschreven. Het duo nam donderdag de leiderstrui over en hield die vandaag, dankzij hun eerste etappezege, vast. 

lakataandalucia
Alban Lakata, alias ‘The Albanator’. Foto: Andalucia Bike Race

In de etappe van vandaag bleven Lakata en Hynek voormalig leiders Liberty Seguros (Tiago Oliveira/David Luiz) twintig seconden voor. De derde plek was voor de jonge Zwitsers van Möbel Märki (Matthias Stirnemann en Marc Stutzmann). In het dagklassement was Gijs Dohmen met zijn Belgische partner Bram Saeys de beste Nederlander. Zij werden 57e. Eerder in de week viel Rudi van Houts vanwege ziekte van zijn teamgenoot Jose Antonio Hermida uit.

De volledige uitslagen en klassementen van de Andalucia Bike Race zijn hier te bekijken.